Izvor: Politika, 26.Sep.2014, 21:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivana Jorović počinje profesionalnu karijeru

Posle prvog mesta na svetskoj juniorskoj listi i zlata na ekipnom prvenstvu Evrope do 18 godina naša nada pre punoletstva kreće u seniorsku konkurenciju

Zlatna generacija našeg tenisa inspirisala je sledeću, ali se još uvek čekaju pravi naslednici. Uspesi u juniorskoj konkurenciji nisu garancija uspeha kada se načini korak ka profesionalnim vodama, a rezultati najboljih seniora pokazuju da je većina taj korak prešla pre isteka omladinskog staža.

Na takav potez >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << se odlučila i Ivana Jorović, nepunu godinu pre punoletstva. Na početku sezone je dala sebi zadatak da se domogne prvog mesta na svetskoj juniorskoj listi. Kada je taj cilj ostvarila, igrajući i finale juniroskog gren slema na Rolan Garosu, nije želela više da čeka. Od kvalifikacija u Luksemburgu za svoj prvi VTA turnir ambicije će joj biti daleko više. Ivana ima iskustva u seniorskoj konkurenciji, već je osvojila četiri turnira iz fjučers serije i zna u čemu je razlika:

– Veoma brzo sam se prilagodila. U juniorskoj konkurenciji igračice nemaju tu energiju i borbenost, lako se i brzo predaju. Ja nikada protivnicama ne dajem lake poene. Zato me profi tenis ni jednog momenta nije iznenadio, niti sam bila u podređenom položaju, bar ne mentalno. Završila sam s juniorsom karijerom. Ostvarila sam zacrtano, da budem prva, sada ću se potpuno posvetiti seniorskim turnirima. Biće mi mnogo lakše kada u maju sledeće godine postanem punoletna, jer onda više nemam ograničenje da igram 16 turnira u godini. Zato i mislim da mogu do najboljih 100 do kraja sledeće godine.

Ove godine je Jorovićeva ostvarila još jedan veliki juniorki uspeh, sa reprezentacijom Srbije je osvojila ekipno prvenstvo Evrope do 18 godina. Na Olimpijadi mladih u Kini imala je čast da na ceremoniji otvaranja nosi srpsku zastavu. Na žalost, u Kini se povredila, usledila je jednomesečna pauza i sa 493. mesta VTA liste je pala na trenutno 512.

Ivanu vodi tim mladih i ambicioznih ljudi. Treneri su joj Marko Đoković (nije Novakov brat) i Vuk Tapušković, za kondiciju se brine Dario Novak, fizioterapeut je Aleksandar Bulatović, a listu zaključuje psiholog Tijana Ćirković. Od turnira u Luksemburgu ovdašnji ljubitelji tenisa pratiće još jednu novu nadu na velikoj sceni.

Hiraldo zaustavio Troickog

U četvrtfinalu turnira u Šenženu Santjago Hiraldo je prekinuo odličnu seriju našeg povratnika Viktora Troickog. Kolumbijac je prvi set dobio u taj-brejku 7:6(6), a drugi znato lakše – 6:3.

M. K.

objavljeno: 26.09.2014.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.