Новосадско позориште се на фестивалу у Мађарској такмичи са представом Ричар III

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Jun.2023, 15:03

Новосадско позориште се на фестивалу у Мађарској такмичи са представом Ричар III

Данас је у Мађарској почео 35. Фестивал мађарских позоришта у Кишварди . Током фестивалских дана посетиоци ће моћи да погледају 25 представа, и то на три различите локације. Фото: Новосадско позориште Поред 17 такмичарских представа на програму ће се наћи и продукције забавног >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << карактера, радионице за студенте и фламенко спектакл.
Новосадско позориште такмичи се са представом Ричар III у среду, 28. јуна.
Представа Ричард III имала је своју премијеру априла прошле године, а редитељ представе Дејан Пројковски тада је изјавио: „Радећи на овој представи осетили смо дубину античке трагедије коју носи овај комад, због катарзе која на крају мора да се догоди и за којом сваки лик трага… Сви су они затворени најпре у систему, а онда и сами са собом, у сопственој кожи. А сваки се човек у животу бори управо са тим како побећи од система, али и са тим како побећи од себе и од тога што сам заправо ја.
Друга важна нит у нашој предстви јесте потрага за идеалном диктатуром, која је наравно безуспешна. Заправо је увек питање када ће ослободилац постати џелат свом народу.
Када сам са овим ансамблом радио Ану Карењину установили смо да је само питање времена када ће један мушкарац од Вронског постати Карењин, тако је и у Ричарду – када прође извесно време ослободилац постаје џелат“.
“Kluboslavija“ je događaj koji danas ne smete propustiti (petak, 23. jun)

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Новосадско позориште се на фестивалу у Мађарској такмичи са представом Ричар III се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.