„Hemofarm” uz filharmoniju

Izvor: Politika, 26.Jan.2013, 10:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Hemofarm” uz filharmoniju

Hemofarm fondacija i Beogradska Filharmonija potpisali su ugovor o strateškom partnerstvu, kojim će biti potpomognut  dalji razvoj najuspešnije kulturne institucije u Srbiji.

Ivan Tasovac, direktor Filharmonije, naglasio je  da će ovom saradnjom početi da se zajednički ispisuju partiture, koja će za buduće generacije predstavljati ne samo istoriju uspeha Beogradske filharmonije, već i priču o dobrom primeru korporativne odgovornosti i filantropije.

Posle objavljivanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << ugovora o strateškom partnerstvu, održan je koncert Beogradske filharmonije, pod upravom šefa dirigenta Muhaia Tanga.

Koncert je počeo izvođenjem Internet simfonije – Eroika, koju je publika prvi put čula, a u njenom izvođenju su članovi orkestra koristili i automobilske felne. Napisao ju je kineski kompozitor Dun Tan, inspirisan prvom temom Betovenovog dela za Simfonijski orkestar. Naime, Gugl i Jutjub su početkom 2009. godine raspisali audiciju za Simfonijski orkestar Jutjuba, i muzičari iz celog sveta su deonice „Internet simfonije - Eroika” svirali virtuelno. Korisnici Jutjuba su birali najboljeg učesnika među 3.000 kandidata.

Na sinoćnjem repertoaru bio je i Koncert za violinu Jana Sibelijusa sa solistom Šjaoming Vangom, violinskim virtuozom i Betovenova Treća simfonija „Eroika”.

     

A. K.

objavljeno: 26.01.2013.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.