Gradonačelnik Pančeva podnosi ostavku

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Jun.2015, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnik Pančeva podnosi ostavku

Gradonačelnik Pančeva Pavle Radanov obavestio je danas odbornike lokalne skupštine da podnosi ostavku na tu funkciju.

Prethodno su odbornici vladajuće lokalne koalicije - Srpske napredne stranke, Demokratske stranke i nekih manjih stranaka, te opozicione Lige socijaldemokrata Vojvodine, smenili gradskog većnika za komunalne delatnosti Predraga Patića zato što nije preduzeo ništa da reši probleme s vodom u gradu od aprila do danas.

Patić je te optužbe odbacio >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << kao besmislene i obavestio Skupštinu Pančeva da Liberalno demokratska partija (LDP), koju predvodi, istupa iz lokalne vlasti.

"Ovde u pitanju nisu ni voda ni komunalne delatnosti, ni funkcionisanje grada, već da se LDP istisne iz vlasti. Zašto je tako - ne znam, ali znam da na početku mandata nisu valjali socijalisti, pa Demokratska partija Makedonaca, pa onda naprednjaci nisu sami sebi valjali, pa sad LDP. Ko je sledeći", kazao je Patić.

Radanov je rekao da je preuzeo ličnu odgovornost za harmonizaciju odnosa unutar lokalne koalicije koju čine stranke jako zavađene na državnom nivou i da je gradonačelnik samo postao slučajno nakon krize vlasti u Pančevu posle izbora 2012, kao i da mu je bila čast da obavlja tu funkciju.

"U prethodne dve godine je bilo više nasrtaja nekih političkih stranaka i grupa na ovu koaliciju u želji da neke stranke budu izbačene iz nje. Moj stav je ostao čvrst da politička stabilnost ne sme da se narušava. Pritom nisam vodio računa o svojim ličnim interesima, što me je politički koštalo, već sam bio gradonačelnik svih Pančevaca", rekao je Radanov.

Dodao je da ni sada neće voditi računa o svojim interesima, iako to može.

"Mogu da budem i dalje gradonačelnik, da pristajem na sve, da povijam kičmu, da pogazim kućno vaspitanje, ali ja to neću. Ne postoji funkcija niti novčana dobit koja može da me odvrati od onoga što ću vam reći, a to je da podnosim ostavku i da ostajem dosledan uverenjima koje sam imao na početku kad ste me izabrali", kazao je Radanov.

On je rekao da se kao odgovoran čovek neće vratiti na mesto odbornika i da daje otkaz u JKP Zelenilo gde je pre izbora za gradonačelnika imao stalni radni odnos.

"Hoću vama svima i građanima da pokažem da se nikad nisam nosio nikakvom ličnom korišću, niti ti činim sada. Jedini motiv mi je bio da uradim nešto u ovom gradu", izjavio je Radanov.

Većina odbornika njegovo izlaganja je pozdravila aplauzom.

Ostavka gradonačelnika nije usvojena jer nije podneta u pisanoj formi.

Radanov je nakon sednice rekao za Betu da će tekst njegove ostavke biti predat u toku dana na pisarnicu Gradske uprave. Nakon toga će Skupština na prvom narednom zasedanju konstatovati ostavku.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.