Gašić: Nastavljamo politiku vojne neutralnosti i saradnje

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Jan.2015, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gašić: Nastavljamo politiku vojne neutralnosti i saradnje

Srbija će nastaviti da sprovodi politiku vojne neutralnosti i sarađivaće sa svim partnerima na istoku i zapadu, izjavio je danas ministar odbrane Bratislav Gašić u razgovoru sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Čepurinom.

Tokom razgovora, kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, istaknut je principijelan stav Srbije o poštovanju teritorijalnog integriteta svih članica Ujedinjenih nacija, kao i ubeđenje da dijalog zainteresovanih strana predstavlja najbolje >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << rešenje za prevazilaženje svih sporova i problema.

Sagovornici su saglasni da je predsedavanje Srbije OEBS-om priznanje našoj zemlji, ali da je aktuelni trenutak veoma težak imajući u vidu situaciju u Ukrajini, kao i druge bezbednosne izazove.

Gašić je naglasio da će poseban akcenat tokom predsedavanja OEBS-om biti na rešavanju aktuelnih kriznih situacija na način koji će dati podstrek dijalogu i mirovnom procesu, kao i protiv svih oblika terorizma.

On je zahvalio na principijelnoj politici Ruske Federacije i podršci koju pruža očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, kao i na humanitarnim donacijama.

Sagovornici su se saglasili da je vojna saradnja dve zemlje u 2014. godini bila veoma uspešna, naglasivši da se tokom 2015. godine očekuje nastavak saradnje u svim oblastima od značaja i u obostranom interesu.

Na sastanku je istaknuto da je u proteklom periodu ostvaren kontinuitet poseta visokog nivoa, kao i da su realizovane zajedničke aktivnosti doprinele unapređenju operativnih i funkcionalnih sposobnosti dve vojske.

Naglašen je značaj vojnoobrazovne i vojnomedicinske saradnje, koji predstavljaju važne segmente u saradnji dve zemlje u oblasti odbrane.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gašić: Ostajemo vojno neutralni

Izvor: B92, 23.Jan.2015

Srbija će nastaviti da sprovodi politiku vojne neutralnosti i sarađivaće sa svim partnerima na istoku i zapadu, izjavio je Bratislav Gašić...On se sastao sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Čepurinom...Tokom razgovora, kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, istaknut je principijelan...

Nastavak na B92...

Gašić s Čepurinom: Nastavljamo politiku vojne neutralnosti i saradnje

Izvor: Blic, 23.Jan.2015

- Srbija će nastaviti da sprovodi politiku vojne neutralnosti i sarađivaće sa svim partnerima na istoku i zapadu - izjavio je danas ministar odbrane Bratislav Gašić u razgovoru sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Čepurinom...Tokom razgovora, kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.