Izvor: Politika, 17.Feb.2015, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Film „Pedeset nijansi – siva” ubedljivo najgledaniji

Erotska priča studentkinje Anastasije Stil (Dakota Džonson) i biznismena Kristijana Greja (Džejms Dornan) privukla je veliki broj gledalaca u svetske bioskope. Film „Pedeset nijansi – siva”, do sada, na blagajnama u SAD-u zaradio je 81,7 miliona dolara.

Na drugom mestu sa zaradom od 35,6 miliona dolara nalazi se film „Kingsman: The Secret Service”. Slede „The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water”, film zasnovan na popularnom crtaću sa 30,5 miliona, „Američki snajperista“ >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << pao je na četvro mesto (16,4 miliona), dok je na petom „Jupiter Ascending” sa zaradom od 9,4 miliona dolara.

Šta kaže kritika?

Na sajtu imdb.com, film „Pedeset nijansi – siva” ocenjen je četvorkom (56.445 glasova). Komentari publike i kritike su podeljeni. Filmski kritičar Džastin Krejg (Foks njuz) film opisuje prosečnim i nimalo seksualno eksplicitnim, i navodi kako će svi oni koji hrle u bioskope nadajući se vrućem scenama – ostati razočarani.

Scena iz filma (Foto AP)

Prema oceni „Gardijana”, nije u pitanju vulgaran sado-mazohistički film, dok je u „Telegrafu” ocenjeno da je film uspeo. „Sve postaje mnogo uverljivije kada Kristijan preuzme kontrolu u svoje ruke”, rekla je Šeri Linden iz „Holivud riportera”. Dejvid Erlih u kritici za „Tajm aut Njujork” napisao je da je film ljubavne boli uspešno zamenio erotskim lisicama.

Erotska drama gledanija od „Montevidea” i „Hobita”

Filmska adaptacija erotskog romana „Pedeset nijansi - siva” od 11. februara prikazuje se u Srbiji gde ga je, zaključno sa nedeljom, video 62.361 gledalac.

Junaci filma na premijeri u Londonu (Foto AP)

To je više od otvaranja filma „Montevideo, vidimo se!” koji je bio rekorder na našoj teritoriji, kao i više od velikih internacionalnih hitova poput serijala Hobit koji je do sada držao rekord među stranim filmovima.

L. K.

objavljeno: 17.02.2015.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.