Eventualni referendum „Evropa ili Kosovo“

Izvor: Vostok.rs, 18.Sep.2012, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eventualni referendum „Evropa ili Kosovo“

18.09.2012. -

Kako mnogi mediji u Srbiji najavljuju izgleda da je u Srbiji moguće i ono što bi trebalo da bude nemoguće, a to je da država Srbija raspiše referendum po pitanju koje definiše sam Ustav R.Srbije. U Ustavu R.Srbije jasno i nedvosmisleno piše da je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije i tu ne bi trebalo da bude dileme, sem za političare koji se nalaze na vlasti. Kako bi skinuli odgovornost koju su prihvatili kada su izabrani na vlast, a kako bi sebe opravdali pred >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << zapadnim mentorima i donatorima i izgleda mi i oprali ruke pred srpskim narodom, vlast (po pisanju velikih medija u Srbiji) želi da raspiše referendum mimo ustava. Kakav apsurd! Raspisivati referendum da li građani Srbije žele u EU i ako žele da moraju da se odreknu Kosova i Metohije, mislim da je ravno kolektivnoj šizofreniji. Odricati se svoje državne i duhovne kolevke – Kosova i Metohije i sanjati o nekoj svetloj budućnosti u društvu neprijatelja srpskog naroda, samo pokazuje koliko smo kao narod i moralno i duhovno i na kraju i ljudski pali.

Kada biste pitali bilo kog Srbina koji je stradao za Kosovo i Metohiju od Kosovskog boja pa do danas, kako bi on glasao na takvom eventualnom referendumu, zamislite šta bi on odgovorio. Kada biste pitali nekog Srbina kome su na živo šiptarski teroristi vadili srce, bubrege ili jetru, zamislite kako bi on odgovorio. Da li mi imamo pravo da olovkom zaokružimo ono zašta je neko živeo i na kraju zašta je i život svoj položio? Zar ne bi trebalo da pitamo i njih? A njihov odgovor je jasan i oni su umesto odgovora za Kosovo dali svoj život. Eto tako to rade pravi Srbi, a šta ćemo uraditi mi današnji Srbi? Da li ćemo kao narod dozvoliti ovakvu sramotu i zaista dopustiti da se takav referendum na kraju organizuje i održi. Ako nešto tako i prođe, onda mislim da svesnim, eventualnim referendumskim odricanjem od Kosova i Metohije mi Srbi kao i mnogi narodi kroz istoriju roda ljudskog sići ćemo sa svetske scene naroda.

Milan Jezdić,

Izvor: Golos Rossii    

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.