„Egzit” juri tri evropske festivalske nagrade

Izvor: Politika, 21.Nov.2015, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Egzit” juri tri evropske festivalske nagrade

U konkurenciji najpoznatijih festivala Starog kontinenta, „Egzit” je ušao u finale takmičenja „Evropske festivalske nagrada”, u čak tri kategorije. Na osnovu 800.000 glasova iz više od 50 zemalja sveta, novosadska muzička fešta ponovo je u najužem izboru za titulu najboljeg velikog festivala Evrope, a posle ovogodišnjeg osvajanja titule i „Egzitov” festival „Si dens” u Budvi ponovo je u društvu najboljih evropskih festivala srednje veličine. Nakon što je osvojio glavnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << nagradu 2014. godine, „Egzit” je očigledno pridobio i muzičke zvezde jer je ove godine srpski festival prvi put nominovan i za omiljeni festival po glasovima izvođača.

„Egzit” je glasovima publike izabran među deset najboljih festivala, a za nagradu se nadmeće sa muzičkim feštama kakve su čuveni belgijski festivali „Tomorrowland” i „Rock Werchter”, holandski „Pinkpop” ili mađarski „Sziget”.

Pobednici su svim kategorijama takmičenja „Evropske festivalske nagrada” biće saopšteni na festivalu u Groningenu u Holandiji 13. januara naredne godine.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.