Вучевић о срамној резолуцији EП: Представници опозиције говорили све најгоре о сопственој држави

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Feb.2024, 17:56

Вучевић о срамној резолуцији EП: Представници опозиције говорили све најгоре о сопственој држави

Крајње забрињавајуће је да су представници опозиције ишли да говоре све најгоре о сопственој држави и сопственим грађанима, рекао је председник СНС Милош Вучевић за „Новости“ поводом резолуције Европског парламента о локалним и парламентарним изборима у Србији. Фото: Новости „Нису >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << они нападали Александра Вучића, ни неку странку, него су праткично оптужили целу Србију. Наравно да је персонификација свега онога што се напада кроз ЕП Александар Вучић јер брани Србију, али нису у питању избори. У питању је наш однос према Косову и Метохији, према Републици Српској, Руској Федерацији… Чињеница је да нисмо увели санкције, да смо једина европска држава која није увела санкције Руској Федерацији. Све је то разлог да се искористи овај тзв. повод и притужба око избора који су максимално били фер и демократски, са највећим бројем посматрача и са најмањим бројем притужби, жалби, приговора. Све странке су имале представнике, од бирачких одбора до РИК. Више међународних институција и организација је учествовало у контроли и надзору спровођења изборног процеса. Владајућа странка скратила је себи мандат на захтев тог дела опозиције и расписала изборе на захтев опозиције која је данас ишла у Стразбур да пљује сопствену државу и грађане, да би нам то данас у Резолуцији ставили на терет. Да смо, не знам шта, недемократски урадили тиме што смо изашли на ванредне изборе. Можете да видите читав низ бесмислених оптужби на рачун наше државе, а истовремено имамо врло важну седницу СБ УН „- рекао је он.
Истиче да очекује да ће председник Вучић на најбољи могући начин указати на саве оно што се дешава српском народу на Косову и Метохији, какав терор се спроводи над нашим сународницима.


„Ја бих волео да је ЕП рецимо усвојио резолуцију и позвао Куртија да не врши притисак на Србе, да их не прогања, не хапси под лажним оптужбама, да не упуцавају наше сународнике, да одговарају они који су вршили злодела према Србима, да добијемо одговоре који су све људи учествовали у злочинима над српским народом. Такве резолуције нема. Исти ти посланици су тражили од нас да се одрекнемо Косова и Метохија, да уведемо санкције Руској Федерацији, да ми подржимо ревизију Дејтонског споразума, тј. да де факто укинемо Републику Српску. Сад су рекли да траже, не знам какву, истрагу о изборима у Србији. Мене то подсећа на ултиматум из 1914. Србија је суверена је суверена и независна држава, слободна и слободарска и њени грађани су одлучили ко ће државу да води у наредне четири године. Не постоји сила која може да дође и то да промени јер су грађани једини суверени да одлуче о сопственој држави“ – рекао је он.
Vučević i Mojsilović sa Radnom grupom za aktiviranje obaveze vojnog roka

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучевић о срамној резолуцији EП: Представници опозиције говорили све најгоре о сопственој држави се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.