Dragor Hiber: Prepisivanje nikad nije bilo dozvoljeno, ni pre donošenja Pravilnika iz 2016.

Izvor: Beta, 30.Sep.2019, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dragor Hiber: Prepisivanje nikad nije bilo dozvoljeno, ni pre donošenja Pravilnika iz 2016.

Nekadašnji predsednik Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu Dragor Hiber izjavio je da se provera nečijeg doktorata ne može ograničiniti na period posle donošenja Pravilnika iz 2016, komentarišući primedbu o retroaktivnosti u slučaju aktuelnog ministra finansija Siniše Malog."Svi koji otvaraju pitanje retroaktivnosti u slučajevima koji su u žiži javnosti, a za mene slučaj Siniše Malog nije jedini, treba sebi da postave pitanje: da li misle da je pre donošenja važećih univerzitetskih pravilnika na Beogradskom univerzitetu bilo slobodno prepisivati?", rekao je Hiber za list Danas, povodom primedbe premijerke Ane Brnabić da se o doktoratu Malog, iz 2013, odlučuje po Pravilniku iz 2016."Što bi", nastavio je Hiber, "za kradje u privatizaciji rekli u jednoj susednoj zemlji 'ko je jamio, jamio je', osudićemo samo one koji su prepisivali posle usvajanja Pravilnika o  postupku uvrdjivanja neakademskog ponašanja u izradi pisanih radova iz 2016. godine"."Tako naravno, ne može biti",  naglasio je Hiber, profesor Pravnog fakulteta u penziji.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Hiber: Prepisivanje nikad nije bilo dozvoljeno, ni pre donošenja Pravilnika iz 2016.

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Sep.2019

Nekadašnji predsednik Odbora za profesionalnu etiku Beogradskog univeztiteta (BU) Dragor Hiber izjavio je da se provera nečijeg doktorata ne može ograničiniti na period posle donošenja Pravilnika iz 2016, komentarišući primedbu o retroaktivnosti u slučaju aktuelnog ministra finansija Siniše...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.