Dosta je bilo: Vućićevo prenemaganja oko sastava vlade razgrađuje institucije

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Jul.2016, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dosta je bilo: Vućićevo prenemaganja oko sastava vlade razgrađuje institucije

Pokret Dosta je bilo pozvao je danas premijera Aleksandra Vučića da se uozbilji i predloži Skupštini program i sastav Vlade odmah ili da raspiše nove izbore i omogući da profunkcionišu institucije sistema, jer njegovo, kako navode prenemaganje, oko formiranja vlade dodatno razgrađuje institucije.

"Nedopustivo je ovakvo poigravanje sa državom i građanima. Pozivamo premijera da se uozbilji i predloži program i sastav Vlade Skupštini odmah ili raspiše nove izbore i omogući >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da profunkcionišu institucije sistema. Ovakvo neozbiljno ponašanje i prenemaganje dovodi do dalje razgradnje institucija, a premijer nije jedina institucija u Srbiji, mada stalno radi na tome da nas sve ubedi u suprotno", navodi Pokret.

Reagujući na današnju izjavu premijera, da će pokušati da formira vladu u prvoj polovini avgusta, ali i da ne isključuje mogućnost da će je, zbog problema koji postoje, na njegov predlog formirati neko drugi koga će on predložiti, Pokret ĐB je naveo da Vučić nema politiku i da je dezorijentisan.

"Aleksandar Vučić je danas potvrdio sve na šta je pokret Dosta je bilo upozoravao od kako su završeni izbori, da su izbori označili početak kraja Vučićevog režima, da je mandatar slab i pritisnut brojnim ucenama tajkunsko-kriminalno-političkih klanova i velikim apetitima koalicionih partnera koje nije u stanju da zadovolji i da će imati problem da napravi Vladu", navodi pokret.

Kako se u saopštenju ocenjuje, posebno zabrinjavaju Vučićeve rečenice koje govore da mandatar nije u stanju da samostalno odlučuje, da je izložen nekim pritiscima sa kojima ne može da se izbori i da o tome "ne može da govori".

"Već sama potreba da se ispoveda o pritiscima na njega za koje ga niko nije ni pitao, govori da mandatar nije u stanju da donosi odluke koje bi bile u interesu građana i države. Vučić nam je danas predočio da on navodno želi da se vodi kriterijumima koji su najbolji za Srbiju, ali da to nije u stanju", navodi Dosta je bilo. Prema oceni pokreta na čijem je čelu Saša Radulović, sve ovo otvara prostor i za spekulacije da je mandatar u stvari u velikom strahu da SNS stoji pred gubitkom predstojećih predsedničkih i beogradskih izbora i da pokušava da pronađe način da to spreči time što će se sam kandidovati i spojiti predsedničke sa beogradskim i novm parlamentarnim izborima.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

"Dosta je bilo": Vučićevo prenemaganja oko sastava vlade razgrađuje institucije

Izvor: Blic, 23.Jul.2016

Pokret "Dosta je bilo" pozvao je danas premijera Aleksandra Vučića da se uozbilji i predloži Skupštini program i sastav Vlade odmah ili da raspiše nove izbore i omogući da profunkcionišu institucije sistema, jer njegovo, kako navode prenemaganje, oko formiranja vlade dodatno razgrađuje institucije..."Nedopustivo...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.