DJB podneo Ustavnom sudu Inicijativu za ocenu ustavnosti uredbi Vlade

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Apr.2020, 12:11

DJB podneo Ustavnom sudu Inicijativu za ocenu ustavnosti uredbi Vlade

Pokret Dosta je bilo podneo je danas Ustavnom sudu Srbije Inicijativu za ocenu ustavnosti zakona o potvrđivanju uredaba koje je Vlada, uz supotpis predsednika Republike, donela za vreme vanrednog stanja.

Kako je saopšteno iz DJB, inicijativu su podneli poslanici Dosta je bilo Saša Radulović, Branka Stamenković i Vojin Biljić sa zahtevom da se Ustavni sud u hitnom roku izjasni o ustavnosti zakona pre njegovog proglašenja.

Iz DJB su ocenili da Ustavni sud "više >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << od 40 dana ćuti na grubo kršenje Ustava i pored više zahteva za ocenu ustavnosti i predloga za obustavu izvršenja Odluke o proglašenju vanrednog stanja".

"Više od 40 dana se masovno krše ljudska prava svih građana Srbije, cela nacija se bez ikakve potrebe drži u kućnom zatvoru, Srbija je jedina država u kojoj parlament nije učestvovao u donošenju odluka iz svoje nadležnosti, a Ustavni sud Srbije je jedini ustavni sud koji je tako nešto dopustio", stoji u saopštenju.

Dodaje se da su inicijativu za ocenu ustavnosti uputili zameniku predsednika Ustavnog suda Milanu Škuliću, "polazeći od pretpostavke da je predsednica Ustavnog suda Snežana Marković dužna da se izuzme iz odlučivanja u ovom predmetu, s obzirom da je protiv nje, zbog nevršenja službene dužnosti, već podneta krivična prijava".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.