Čudo u crkvi Svetog Dimitrija u Skoplju ?

Izvor: Politika, 09.Apr.2012, 20:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čudo u crkvi Svetog Dimitrija u Skoplju ?

SKOPLJE – Na stotine vernika iz čitave Makedonije pohrlilo je u pravoslavnu crkvu Svetog Dimitrija u Skoplju da vidi čudo - ikone koje su počele da sijaju, za sada iz nepoznatog razloga.

„Ovo je pravo čudo, počelo je juče na centralnom delu ikonostasa, zlatna boja je veoma vidljiva, a ta pojava se nastavlja”, rekao je sveštenik Dimče Malinov Franas presu.

Prema tvrdnjama sveštenika crkve Sveti Dimitrije, ikone i freske u pravoslavnoj crkvi počele su da sijaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << i izgledaju kao da ih je neko čistio.

Malinov je rekao da je od jutros uočio pojavu, da je polovina ikona već očišćena i da se prvo pojavljuje crvena boja koja prelazi u zlatnu.

„Možete videti ikone kako se same čiste od vrha prema dole”, kazao je Malinov.

Novinar agencije Frans pres naveo je da je posmatrao ikone i da, dok ih posmatrate, izgleda da one postaju sve svetlije.

Poglavar Makedonske pravoslavne crkve, arhiepiskop Stefan došao je danas da poseti crkvu Svetog Dimitrija, ali nije dao nikakav komentar.

Tanjug

objavljeno: 09.04.2012.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.