Izvor: Autorepublika.rs, 02.Jul.2015, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Challenger Hellcat SRT vs Tesla S P85D

Dodge Challenger Hellcat SRT i Tesla S P85D su jedni od najbržih “drumskih ratnika” koje možete da pazarite po relativno “pristupačnoj” ceni. To je ujedno i jedina stvar koja ih čini sličnim, ne računajući da četiri točka i volan. Consumer Reports je želeo da proveri koji od ova dva modela je zapravo brži.

Tesla raspolaže sa 691 KS, dok Dodge Challenger SRT ima 707 KS. Naravno, zbog različitosti motora, ova dva vozila se potpuno drugačije ponašaju na putu. Posebno se razlikuju u “G” sili koja se prenosi na vozača, a Consumer Reports se potrudio da napravi što detaljniji test.

Nastavak na Autorepublika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autorepublika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autorepublika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.