Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Feb.2018, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čanak: Izmenama Ustava vratiti punu autonomiju Vojvodine

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak zatražio je danas da se u procesu promene Ustava Srbije, pokrajini vrati puna autonomija kakvu je imala u Ustavu SFRJ iz 1974. godine.

Čanak je u pisanoj izjavi podsetio da je puna autonomija koju je Vojvodina imala po Ustavu SFRJ, usvojenom na današnji dan 1974. godine, značila zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast, kao i pravo na imovinu i izvorne prihode.

"Takva autonomija bila je i osnov za najintenzivniji >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ekonomski i sveukupni razvoj Vojvodine koji je posle četrnaest godina zaustavljen ustavnim pučem oktobra 1988. u režiji Slobodana Miloševića", ocenio je Čanak.

On je dodao da do danas, nijedna vlast u Srbiji nije bila spremna da reši pitanje Vojvodine i vrati joj autonomiju, zahvaljujući kojoj je ona bila jedna od najrazvijenijih regija.

"Krajnji je trenutak da se shvati da decentralizacija jača a ne slabi zemlju. Ne samo da će položaj Vojvodine biti kvalitetno definisan, nego će Srbija imati moderan i trajan Ustav, koji će omogućiti razvoj svih njenih krajeva", dodao je Čanak.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Čanak: Izmenama Ustava vratiti punu autonomiju Vojvodine

Izvor: B92, 28.Feb.2018

Beograd -- Predsednik LSV Nenad Čanak zatražio je da se u procesu promene Ustava Srbije, pokrajini vrati puna autonomija kakvu je imala u Ustavu SFRJ iz 1974...Čanak je u pisanoj izjavi podsetio da je puna autonomija koju je Vojvodina imala po Ustavu SFRJ, usvojenom na današnji dan 1974. godine,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.