Branko Ružić: Žalba pojednih opština Savetu Evrope neće rešiti njihove probleme

Izvor: Beta, 25.Okt.2018, 09:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Branko Ružić: Žalba pojednih opština Savetu Evrope neće rešiti njihove probleme

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić izjavio je da nema ništa protiv toga da predsednici opoziconih opština svoje kritike na račun vlasti izraze u medjunarodnim institucijama, ali je ocenio da žalba pojedinih opština Savetu Evrope neće rešiti njihove probleme.Ružić je u intervjuu za list Danas, kazao da mu je žao što predsednici opština Šabac, Paraćin i Čajetina misle da će na taj način uspostaviti saradnju sa državom u kojoj žive."Mislim da se grdno varaju, reč je o egocentričnom lokalnom politikantstvu koje nije ni put ni način da se reši, naša vrata su im otvorena", rekao je Ružić.Paraćin je Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope uputio dopis u kojem se žali na pritiske Srpske napredne stranke i pozvao Kongres da u okviru svojih nadležnosti organizuje misiju za utvrdjivanje činjenica o stanju lokalne demokratije u Srbiji. Tu inicijativu podržali su Grad Šabac i opština Čajetina u kojima na vlasti nije SNS, kao i 400 odbornika iz 80 lokalnih samouprava.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Ružić: Službenici javne uprave nosioci svih promena

Izvor: RTS, 25.Okt.2018

Administracija u Srbiji pretrpela je mnoge promene, prvenstveno iz namere ove Vlade da pruži kvalitetnije usluge građanima, ali i naravno jer Evropska unija traži reformu javne uprave kao uslov da postanemo zemlja članica, rekao je ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.