Aukcija stvari Elvisa Prislija

Izvor: Politika, 13.Avg.2015, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aukcija stvari Elvisa Prislija

MEMFIS – Aukcija ličnih stvari kralja rokenrola Elvisa Prislija, na kojoj će se naći 174 predmeta, biće održana večeras u Grejslendu u okivru „Elvisove nedelje”.

Na aukciji će se naći „Viva Las Vegas” jakna koju je nosio u istoimenom filmu iz 1964.godine i koja se procenjuje na oko 50.000 dolara.

Među predmetima na aukciji su i pištolj koji je lično napravljen za njega u zapadnoj Nemačkoj 1974.gdine na kojem je izgravirano „Elvis”, odelo koje je nosio >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << u filmu „It Happened at the World's Fair"', vojnički komplet za šivenje, prsten koji je dobio kada se vratio iz vojske i prsten u obliku sove koji je Elivs poklonio jednom obožavaocu posle nastupa, prenosi AP.

Tu je i čuvena gitara „The Million Dollar Quartet'' koja je nazvana po legendama rokenrola Prisliju, Džoniju Kešu, Karlu Perkinsu i Džeriju Luisu i čiji se potpisi nalase na njoj.

Naime, oni su 4.decembra 1956. našli da zajedno sviraju u studiju San Rekordsa i tom prilikom su se potpisali na gitari za koju se očekuje da bi mogla da ode za preko 30.000 dolara.

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Aukcija Elvisovih stvari, 14 predmeta povučeno zbog procjene

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Avg.2015, 09:15

MEMFIS - Zlatni privjesak sa dijamantom, koji je Elvis Prisli poklonio Semiju Dejvisu Džunioru, jedan je od oko 150 predmeta koji su prodati na aukciji u dugogodišnjem domu kralja rokenrola - "Grejslendu"...Aukcija, održana noćas u Memfisu, dio je Elvisove nedjelje, godišnje komemoracije njegove...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.