Albanci u Bujanovcu i Preševu obeležavaju Dan albanske zastave

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Nov.2016, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanci u Bujanovcu i Preševu obeležavaju Dan albanske zastave

Predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi obavestio je danas građane te opštine na jugu centralne Srbije da će u ponedeljak, 28. novembra, povodom Dana albanske zastave koji je albanski nacionalni praznik, primati građane u svojoj kancelariji za razgovor o svim temama, ali i da će primati čestitke povodom tom praznika.

Kamberi će građane primati od 9.00 do 11.30.

Kako su preneli lokalni mediji na albanskom jeziku, Kamberi je odlučio da ove godine nacionalni >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << praznik Albanaca obeleži i u neposrednom kontaktu s građanima, dok će javno obeležavanje Dana albanske zastave biti u bujanovačkom Domu kulture, u kome je tim povodom organizovan kulturno-umetnički program.

Program, posvećen proslavi Dana albanske zastave za koji Albanci koji žive u Bujanovcu i Preševu navode da je praznik svih Albanaca bez obzira gde žive, u Domu kuture u Bujanovcu održava se svakodnevno od 21. novembra.

U programu pod nazivom "Nedelja u novembru" učestvovale su i pozorišne i folklorne grupe iz Albanije i sa Kosova.

Očekuje se da će politički predstavnici Albanaca na zgradama opština Preševo i Bujanovac, kao i svake godine, u ponedeljak tačno u podne istaći zastave Albanije, pored zastava Srbije koje su stalno istaknute na zgradama opština.

Albanska zastava ističe se svakog 28. novembra i na zgradi u kojoj se nalazi Nacionalni savet Albanaca u Bujanovcu, a albansku zastavu na svojim privatnim kućama i radnjama tog dana ističu i mnogi Albanci koji žive u Preševu i Bujanovcu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Albanci u Bujanovcu i Preševu sutra obeležavaju Dan albanske zastave

Izvor: Beta, 27.Nov.2016

Predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi obavestio je danas gradjane te opštine na jugu centralne Srbije da će u ponedeljak, 28. novembra, povodom Dana albanske zastave koji je albanski nacionalni praznik, primati gradjane u svojoj kancelariji za razgovor o svim temama, ali i da će primati čestitke...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.