Неколико хиљада Срба испред општине Звечан, развили заставу Србије дугу 250 метара

Izvor: GradskeInfo.rs, 31.Maj.2023, 09:24

Неколико хиљада Срба испред општине Звечан, развили заставу Србије дугу 250 метара

Неколико хиљада грађана окупило се јутрос испред зграде Скупштине општине Звечан, а развили су заставу Србије дугу 250 метара, јавља извештач Танјуга. Фото: Танјуг/СТР Они мирно протестују, а на почетку им се обратио Срђан Милосављевић, бивши председник СО Звечан, који је позвао >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на мирне протесте и да грађани не нападају припаднике Кфора.
Поновио је захтеве Срба, а то су повлачење тзв. косовских специјалаца из четири општине на северу КиМ и да градоначелници Албанци изабрани 23. априла не улазе у општинске зграде.
Са разгласа се пуштају српске песме са Косова и Метохије.
Припадици Кфора су распоређени на 30-ак метара од зграде општине, а развукли су бодљикаву жицу око општине и испред грађана.
У општинским зградама у три општине на северу КиМ и даље су припадници тзв. косовске и специјалне полциије.
Кфор је појачао своје снаге у све четири општине на северу КиМ, а припадници Кфора су и на прилазима сва четири града на северу покрајине.
Mirna noć na severu Kosova i Metohije, Srbi se ponovo okupljaju od jutros

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Неколико хиљада Срба испред општине Звечан, развили заставу Србије дугу 250 метара се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.