Зеленило на 25 локација третирало дрвеће против биљних ваши, настављена фолијарна прихрана дрвореда

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Jul.2023, 10:17

Зеленило на 25 локација третирало дрвеће против биљних ваши, настављена фолијарна прихрана дрвореда

У готово свим квартовима и парковима на територији Новог Сада радници Градског зеленила третирају дрвеће против биљних ваши. Фото: Градско зеленило Третирање се обавља из ручних и тракторских атомизера у раним јутарњим и касним вечерњим сатима. У последњих 15 дана третирано >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је дрвеће на 25 локакција у различитим деловима града, у центру, на Детелинари, Новом насељу, Лиманима, Грбавици. Обухваћене су улице Дожа Ђерђа, Топлице Милана, Браће Кркљуш, Милоша Бајића, Берислава Берића, Београдски кеј, улица Стефана Стефановића, Војводе Мишића, Соње Маринковић, Дунавска, Трифковићев трг, као и Дунавки, Футошки, Лимански и Парк код Железничке станице. Темеринска, Кисачка, Партизанска и Фрушкогорска и улица Бате Бркића. Затим Булевар цара Лазара, Кампус, Петроварадинска тврђава, Дечије село и Булевар војводе Степе. А настављено је и са фолијарном прихраном дрвећа на територији града.
Фото: Градско зеленило „Специјалним третманима против биљних ваши Градско зеленило наставило је праксу унапређења заштите дрвећа у градским парковима и дрворедима. Такође, Зеленило је и ове године наставило са фолијарном прихраном дрвећа у парковима и уличним дрворедима. У протеклих десетак дана специјалном мешавином ђубрива, витамина и минерала третирано је дрвеће на Станичном тргу са околином, Београдском кеју, у улици Стефана Стефановића и улицама Берислава Берића и Милоша Бајића“ – рекао је Милош Егић директор Градског зеленила.
Он подсећа да је Зеленило током фебруара и марта, прво у региону спровело зимску заштиту дрвећа, жбуња и украсног шибља плавим и црвеним уљем које садрже мешавину инсектицида и фунгицида, који штите дрвеће од болести и штеточина.
Privremena izmena trasa autobuskih linija tokom „Exit“ festivala

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Зеленило на 25 локација третирало дрвеће против биљних ваши, настављена фолијарна прихрана дрвореда се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.