Америчка централна банка саопштава одлуку о каматној стопи, тржишта очекују раст од 25 базних поена

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Maj.2023, 10:37

Америчка централна банка саопштава одлуку о каматној стопи, тржишта очекују раст од 25 базних поена

Америчка централна банка (ФЕД) ће данас у 20:00 саопштити одлуку о висини референтне каматне стопе, а у 20:30 часова ће се новинарима обратити председник ФЕД-а Џером Пауел, преноси Ројтерс. Фото: WikimediaCommons/Beyond My Ken Стручњаци прогнозирају да ће ФЕД подићи референтну каматну стопу за >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << 25 базних поена и најавити прекид досадашње политике повећања каматне стопе.
У марту је 10 од 18 званичника који одлучују о политици ФЕД-а наговестило да су спремни да зауставе раст референтне каматне стопе након још једног повећања које се очекује данас.
ФЕД ће морати да реагује на низ економских ризика у САД. Неки званичници ФЕД-а сматрају да референтна каматна стопа није довољно подигнута, пошто инфлација у САД не пада очекиваном брзином.
Недавни пад трију америчких банака је изазвао забринутост због могућих дубљих проблема у финансијском сектору, а спор републиканаца и демократа о подизању горње границе дуга може да прерасте у озбиљну кризу
Америчка министарка финансија Џенет Јелен упозорила је да би влада САД-а могла остати без новца до 1. јуна ако Конгрес не успе да подигне или суспендује горњу границу дуга, пренеле су агенције.
Kurs dinara prema evru danas 117,2678, prema dolaru 106,3565

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Америчка централна банка саопштава одлуку о каматној стопи, тржишта очекују раст од 25 базних поена се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.