Суграђанка Тамара са 24 године представник омладинске делегације у УН – ево шта је поручила младима

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Nov.2023, 18:10

Суграђанка Тамара са 24 године представник омладинске делегације у УН – ево шта је поручила младима

Тамара Марјановић са 24 године и завршеним мастер студијама на Правном факултету у Новом Саду – пронашла је свој пут и животни циљ. Своје школовање завршила је са највишим оценама, а имала је част да буде представник државне делегације у Уједињеним нацијама. Заједно са осталим >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << представницима учествовала је у разним активностима, а више о себи и свом искуству рекла је кроз разговор за наш портал. Фото: PrtSc/Илустрација/Уступљене фотографије „Са 23 године сам завршила мастер студије на Правном факултету Универзитета у Новом Саду – одбрана мастер теме Уједињене нације и заштите људских права у систему Уједињених нација. То је утицало на то да се даље бавим међународним односима, то ми је уједно била и оријентација. Мастер сам завршила са просеком 10.00. Такође, била сам стипендиста свих стипендија Републике Србије. По завршетку основних студија, радила сам у адвокатској канцеларији, а потом сам кренула праксу у Министарству спољних послова – одељење за Уједињене нације. Захваљујући пракси стекла сам довољно знања о Уједињеним нацијама и како функционише систем. То ме је и квалификовало да се пријавим на јавни конкурс са омладинског делегата у Уједињеним нацијама. Након конкурса и два конкурсна круга, изабрана сам од стране комисије да будем представник свих младих Републике Србије у УН“, рекла је Тамара.
„Колега делегат и ја изабрани смо на мандат у трајању од годину дана. Након избора, прво смо имали дијалоге са младима Републике Србије где смо се заиста трудили да чујемо о свим изазовима са којима се млади суочавају. Након тога, пренесели смо те изазове у говор, који смо написали и доставили Трећем комитету Генералне скупштине УН“, рекла је Марјановић за НС Уживо и додала: Фото: НС уживо/PrtSc/Илустрација/Уступљене фотографије „Имали смо прилику да у име своје земље говоримо у скупштини Уједињених нација. Причали смо на тему младих и друштвеног развоја. Поменули смо све добре праксе која наша земља итекако има и са којима можемо да се похвалимо. Након УН, ишла сам у Тирану и у Берлин где сам учествовала са осталим делегатима у Агенди 2030 као и циљевима одрживог развоја. Као делегација Републике Србије ишли смо на УНЕСЦО, 42. Генерална конференција – ту смо имали прилику да дочекамо резултате да је Србија изабрана у чланство извршног савета са 137 гласова, а као прва у групи. Велика је част да будемо део Унескове Генералне конференције и форума. Презентоваћемо резултате широм земље“, Бечеј, Београд…
„Моја порука младима јесте да се образују. Ја желим да покажем да неко ко је образован и ко је завршио факултет има и ваннаставне активности, да заиста може да представља младе своје земље. То је част. Такође, да са толико година будемо и део државне делегације. Поручила бих младима да раде на себи, уче и да не одустају – никада. Рад, ред и дисциплина су ствари које мене одликују, а то треба сваку младу особу да одликује. Улажите у себе и пронађите свој пут. Наша земља има образоване људе, а такође и наша земља нуди доста могућности где млади могу да се укључе“, речи су Марјановићке.
Фото: НС уживо/PrtSc/Илустрација/Уступљене фотографије Нови Сад у октобру приступио УНЕСКО Мрежи креативних градова света Такође подсећамо да је Нови Сад добитник још једне титуле у низу. Нови Сад је приступио УНЕСКО Мрежи креативних градова света и тако је постао први град у овом делу Европе у категорији нових и дигиталних уметности. Ово светско признање које је Нови Сад добио у октобру месецу јесте потврда континуираног улагања у развој Новог Сада. Тим поводом се обратио и градоначелник Новог Сада Милан Ђурић, који је нагласио да је ова титула од велике важности, јер припада категорији која повезује научне-образовне установе и установе културе, дајући Новом Саду једну нову вредност и подстрек да и даље прати савремене светске токове.
Dokaz da od hobija može da se zaradi stiže iz Rakovca – Nebojša preko tri decenije proizvodi unikatna remek dela – ovde možete pronaći njegove rukotvorine (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Суграђанка Тамара са 24 године представник омладинске делегације у УН – ево шта је поручила младима се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.