Након првог дана акције у Новом Саду предато више од 230 комада ватреног оружја, суграђани имали још много муниције и експлозивних средстава

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Maj.2023, 10:49

Након првог дана акције у Новом Саду предато више од 230 комада ватреног оружја, суграђани имали још много муниције и експлозивних средстава

У последњих 24 сата, од како је почела акција предаје нелегалног оружја, полицијској управи у Новом Саду, предато је више од 230 комада различитог ватреног оружја као и више од 9.000 комада муниције и око 20 минско-експлозивних средстава као што су бомбе, гранате и друго, рекли су из >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << полиције за НС Уживо. Фото: МУП Како незванично сазнајемо, већина људи је лично доносила оружје у најближе полицијске станице, а припадници МУП-а су у ретким ситуацијама морали да долазе на адресе како би запленили робу.
Према Члану 3. Закона о оружју и муницији
Наводи се да је ватрено оружје оно које, под притиском барутних гасова, из цеви избацује пројектил, а, с тим у вези, врсте ватреног оружја јесу: митраљез, пушкомитраљез, аутоматска пушка, аутомат, пиштољ, револвер, пушка са олученим цевима (једнометна, репетирајућа, полуаутоматска), пушка са глатким цевима (једнометна и двометна, репетирајућа, полуаутоматска), комбинована пушка (са олученим и неолученим цевима), пушке, пиштољи и револвери са ивичним паљењем (малокалибарско оружје).
Грађани приликом предаје оружја нису у обавези да се легитимишу. Сваки грађанин, уколико то жели, може оставити своје личне податке у циљу добијања потврде о враћеном оружју.
Такође се истиче и да поред нерегистрованог оружја и муниције грађани могу враћати и своје регистровано оружје уколико им даље није потребно или не желе да га држе. Ова акција ће трајати до 8. јуна.
Vučić: Srbija će sprovesti mere koje će povećati sigurnost građana

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Након првог дана акције у Новом Саду предато више од 230 комада ватреног оружја, суграђани имали још много муниције и експлозивних средстава се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.