Привреда током 2022. наставила тенденцију раста по нижој стопи од пројектоване

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Jul.2023, 17:30

Привреда током 2022. наставила тенденцију раста по нижој стопи од пројектоване

Раст профитабилности привреде током 2022. године праћен је увећањем финансијских капацитета и броја запослених, али и нешто већим нивоом задужености и кумулираног губитка, наводи се у публикацији „Годишњи извештај о пословању привреде у 2022. години“, који је објавила Агенција >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << за привредне регистре (АПР). Фото: Pexels/RODNAE Producitons У условима заоштравања међународних политичких и економских односа праћених растућим инфлаторним притисцима и високим ценама енергената, привреда Србије је током 2022. године наставила тенденцију раста, иако по нижој стопи од пројектоване, саопштио је АПР.
Годишњи извештај о пословању привреде садржи анализу успешности пословања и финансијског положаја за 108.856 привредних друштава, 1.508 установа и 113.643 предузетника.
Извештај је сачињен на основу прелиминарне збирне обраде података из редовних годишњих финансијских извештаја и статистичких извештаја за 2022. годину, који су унети у базу за статистичке потребе и на основу којих су сагледани основни
трендови.
Како се наводи, поред анализе привредних кретања на укупном нивоу, посебан осврт је дат са аспекта концентрације финансијских перформанси према секторима и величини привредних друштава, а приказана је и анализа пословања одређених сегмената привредних друштава – јавних предузећа и привредних друштава у стечају и ликвидацији.
Pčelarima u Vojvodini dodeljeno 35 miliona dinara

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Привреда током 2022. наставила тенденцију раста по нижој стопи од пројектоване се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.