Више од 20 милиона домаћинстава у САД прима државне субвенције за интернет

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Avg.2023, 15:38

Више од 20 милиона домаћинстава у САД прима државне субвенције за интернет

Више од 20 милиона домаћинстава у САД добија попусте на интернет услуге које финансира држава, саопштила је америчка Федерална комисија за комуникације. Фото: WikimediaCommons/Phamhongquy187 Програм приступачне везе (АЦП) помаже породице са ниским примањима са 30 долара месечно да би имали >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << приступ интернету, а у неким случајема ова сума може да порасте на 75 долара месечно, преноси ЦНН.
Почетком 2022. године је ФЦЦ саопштила да се више од 10 милиона домаћинстава пријавило за АЦП, а у фебруару 2023. године је потпредседница САД Камала Харис објавила да је овај број порастао на више од 16 милиона домаћинстава.
Од тог тренутка је број корисника програма АЦП растао у просеку за 500.000 месечно.
„Цена приступа интернету је била превисока за многе људе“, изјавила је председница ФЦЦ, Џесика Розенворцел.
Процењује се да укупно 50 милиона домаћинстава у САД испуњава критеријуме за ову врсту помоћи.
Амерички Конгрес је за АЦП првобитно издвојио 14 милијарди долара, али када ова средства понестану, милиони Американаца са ниским примањима би могли да изгубе своје месечне попусте за интернет.
Политички аналитичари увелико предвиђају да ће АЦП остати без новца 2024. године и траже од Конгреса да продужи програм.
Ruski sud kaznio Vikimediju sa 2 miliona rubalja zbog pisanja o ratu u Ukrajini

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Више од 20 милиона домаћинстава у САД прима државне субвенције за интернет се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.