Иран представио балистичку ракету домета 2.000 километара

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Maj.2023, 09:15

Иран представио балистичку ракету домета 2.000 километара

Иран је представио четврту генерацију балистичке ракете „калибар“, домета 2.000 километара, са бојевом главом тешком 1.500 килограма, пренела је данас иранска новинска агенција ИРНА. Фото: Pixabay/geralt Иран је проширио ракетни програм, посебно када је реч о балистичким ракетама, упркос >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << противљењу САД и забринутости европских земаља, навео је Ројтерс.
Техеран наглашава да је овај програм „искључиво одбрамбени“ и да служи за одвраћање. „Најновији балистички програм Ирана и последњи производ иранске Ваздухопловна индустријска организације, откривен је данас на церемонији на којој је учествовао министар одбране“, додала је ИРНА.
Norveška će učestvovati u obuci ukrajinskih pilota na borbenim avionima F-16

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Иран представио балистичку ракету домета 2.000 километара се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.