Зеленски ставио вето на закон о додели скоро 16 милиона долара Музеју Холодомора

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Jul.2023, 07:50

Зеленски ставио вето на закон о додели скоро 16 милиона долара Музеју Холодомора

Председник Украјине Володимир Зеленски ставио је вето на предлог закона о издвајању 15,6 милиона долара за завршетак изградње Националног музеја Холодомора-геноцида. Фото: Танјуг/AP Photo/Efrem Lukatsky Предлог закона је враћен у Скупштину са препорукама председника.
Скупштина је >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << 13. јула подржала издвајање средстава за реконструкцију прве фазе и пуштање у рад друге фазе музеја.
Бивши министар културе Олександр Ткаченко критикован је због ове одлуке, што је изазвало позиве на мудрије коришћење државног буџета током рата, преноси Кијев индепендент.
Ткаченко је бранио тај потез, рекавши да он игра улогу у добијању међународног признања Холодомора као геноцида. Он је такође напоменуо да ће завршетак Музеја послужити за обележавање 90. годишњице Холодомора.
Ово питање је допринело растућем незадовољству Ткаченком у јавности. Петиција којом се позива на његову смену у јуну је достигла 25.000 потписа, што је минимални износ потребан да би влада разматрала тај предлог.
Зеленски је потом затражио од премијера Дениса Шмихала да размисли о смени Ткаченка 20. јула, а парламент га је коначно разрешио 27. јула.
Tramp neće odustati od kampanje čak iako bude osuđen po raznim optužbama

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Зеленски ставио вето на закон о додели скоро 16 милиона долара Музеју Холодомора се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.