Око 120.000 домаћинстава у Паризу остало без струје због техничког квара

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Dec.2022, 11:52

Око 120.000 домаћинстава у Паризу остало без струје због техничког квара

Око 120.000 домаћинстава у Паризу остало је без струје због квара на електричном трансформатору који припада електродистрибутеру Енедис, саопштено је из Ресора за транспорт електричне енергије (РТЕ). Фото: Unsplash/Johannes Plenio „Струја је нестала у трећем, четвртом и петом арондисману >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Париза, синоћ око 22:15. Квар је отклоњен око 23:00 и дистрибуција електричном енергијом је нормално настављена“, написала је служба за односе са јавношћу РТЕ у објави на друштвеној мрежи Твитер, преноси Ројтерс.
Портпаролка компаније Енедис рекла је за Ројтерс да је квар трансформатора изазвао прекид у транспорту електричне енергије.
Додала је да грешка није повезана са најављеном „кризном вежбом растерећења електричне енергије“ коју ће Енедис и РТЕ извести данас како би се припремили за могуће контролисане прекиде снабдевања струје услед несташица на тржишту.
Француски ресорни министри раније су упозорили на могућа искључења струје, уколико на тржишту дође до несташице електричне енергије, за која су рекли да неће трајати дуже од два сата и да ће бити унапред најављена.
Austrijski ministar o blokadi Bugarske i Rumunije: Šengen ne funkcioniše

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Око 120.000 домаћинстава у Паризу остало без струје због техничког квара се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.