Представа за децу „Хајди“, 12. маја у Позоришту младих

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Maj.2023, 07:36

Представа за децу „Хајди“, 12. маја у Позоришту младих

Позоришна представа Хајди, театра Бошко Буха из Београда, биће изведена 12. маја у Позоришту младих, са почетком у 11 часова, у оквиру Новосадских позоришних игара. Представа се препоручује публици старијој од 5 година. Фото: PrtSc/pozoristemladih.co.rs Јохана Шпири је написала своје најпознатије >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << дело 1881, за време француско-пруског рата да би забавила и утешила рањенике и избеглице у тим тешким временима.
Чим се појавила, прича о Хајди је својом свежином и љупкошћу унела нешто ново у књижевност за децу – виталност, животни елан, инспирацију и осећај слободе у коме се свако дете врло радо препознаје.
Ауторка драматизације Милена Деполо и редитељка Ђурђе Тешић, испричаће причу о најпознатијој девојчици из швајцарских Алпа и њеним пријатељима савременим позоришним језиком, али чувајући изворне мудрости и лепоту дела Јохане Шпири. Кроз игру седморо глумаца ансамбла „Бухе“ , деца ће видети ту изузетну јунакињу Хајди, коју тешка животна ситуација није спречила да пружа помоћ тамо где је потребно, и шири осмех и радост који нам данас можда највише недостају.
Predstava „Geometrija duše“, 12. maja u Pozorištu mladih

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Представа за децу „Хајди“, 12. маја у Позоришту младих се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.