Izvor: B92, 29.Mar.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

10.000 srpskih milionera

Beograd -- Najviše milionera je u Beogradu (6.565), a slede Novi Sad (1.898), Niš (800) i Kragujevac (731).

Večernje novosti pišu da je jedan specijalni savetnik, koji je za 12 meseci 2005. godine zaradio 173.825.475 dinara (skoro dva miliona evra), prijavio je Poreskoj upravi najveću zvaničnu zaradu za prošlu godinu. Osim njega prijavu za porez na godišnji dohodak podnela su još 9.993 milionera Srbije.

Među deset obveznika sa najvećom ukupnom zaradom, nalaze >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se i tri menadžera, dvoje ekonomista i po jedan diplomirani inženjer hemije, tekstilni tehničar, preduzetnik i radnik.

Rok za prijavu za prošlogodišnji porez na dohodak ističe u petak 31. mart ("Milioner i radnik", Večernje novosti, strana 9). Direktor poreske uoprave Vladimir Ilić nije mogao da odgovori na pitanje kada će početi unakrsne provere prijavljene imovine i prihoda. Iako je još 2003. godine najavljivano da će se početi sa tim, poreske prijave iz te godine, kada je i tadašnji ministar finansija Božidar Đelić prijavio da ima preko 20 miliona dinara imovine, završile su zaturene u nekoj fijoci.

Poreski savetnik u Privrednom savetniku Andrija Jovičić tvrdi da iz tog razloga postoji mali broj poreskih prijava, jer "onaj ko ima veliku imovinu, a nije se prijavio da je milioner, ne boji se jer zna da za takav zakonski prekršaj neće snositi nikakvu sankciju".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.