Си: Постављени чврсти темељи у односима Кине и Русије

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Dec.2023, 10:53

Си: Постављени чврсти темељи у односима Кине и Русије

Односи између Русије и Кине постављени су на чврсте темеље, а способност две земље да се суоче са изазовима је све јача, рекао је данас кинески председник Си Ђинпинг током разговора с руским премијером Михаилом Мишустином у Пекингу. Фото: Танјуг/Yue Yuewei/Xinhua via AP „Данас смо поставили >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << чврсте темеље за интеракцију, чији се обим и квалитет повећавају, а наша способност да издржимо ризике јача. То показује отпорност на потенцијалне неприлике и прилику за обострано корисну сарадњу између две земље“, рекао је кинески лидер, пренела је РИА Новости.
Си је додао да је план повећања билатералне трговине између Русије и Кине на 200 милијарди долара годишње урађен пре рока, додајући да је та бројка већ достигла 218, 28 милијарди долара.
Мишустин је навео да је билатерална трговинско-економска сарадња превазишла тешке изазове у 2023. години.
Међусобни трговински промет између Русије и Кине, према његовим речима, износио је скоро 18 билиона рубаља (21,3 милијарде долара).
„Москва и Пекинг постигли су добре резултате у инвестиционој сфери, реализује се 80 заједничких пројеката велике вредности“, додао је руски премијер.
Лидери Русије и Кине раније су поставили циљ да удвоструче трговински промет, доводећи га са 100 милијарди долара годишње у 2018. на 200 милијарди долара до 2024. године.
 
Ponovo odloženo glasanje Saveta bezbednosti UN o Gazi

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Си: Постављени чврсти темељи у односима Кине и Русије се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.