Трамп не подржава издвајање средстава САД за Зелени климатски фонд

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Dec.2023, 13:05

Трамп не подржава издвајање средстава САД за Зелени климатски фонд

Ако буде изабран за председника САД Доналд Трамп неће подржати обећање које је дала потпредседница Камала Харис на самиту ЦОП28 у Дубаију да ће САД уплатити 3 милијарде долара глобалном фонду који треба да помогне земљама у развоју да смање емисије штетних гасова и прилагоде >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << се климатским променама. Фото: Танјуг/АP Photo/Alex Brandon, File „Када се вратим на дужност, сва плаћања за климатске репарације биће одмах отказана“, рекао је Трамп на предизборном скупу у граду Коралвилу, у америчкој држави Ајови, преноси Ројтерс.
Додао је да ће настојати да „поврати“ сва плаћања која је извршила Бајденова администрација.
Помоћник кампање је потврдио да је Трамп мислио на 3 милијарде долара које су САД обећале Зеленом климатском фонду, иако средства која је Харис обећала подлежу политички подељеном америчком Конгресу, који мора да иих одобри. Трамп води у трци за републиканску номинацију у националним истраживањима јавног мњења, што значи да ће се на изборима у новембру 2024. године вероватно суочити са Џозефом Бајденом, за кога се претпоставља да ће бити кандидат Демократске странке.
SAD oborile letelicu lansiranu iz područja pod kontrolom Huta

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Трамп не подржава издвајање средстава САД за Зелени климатски фонд се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.