Ово постаје забрињавајуће: Ђиласовци немају срама, настављају бруталну кампању против СПЦ (ФОТО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Nov.2023, 20:35

Ово постаје забрињавајуће: Ђиласовци немају срама, настављају бруталну кампању против СПЦ (ФОТО)

Док председник Вучић обилази цркве и манастире по Србији, попут Жиче и Поганова, промовише породичне и традиционалне вредности, ђиласовци се труде да унизе нашу Цркву. Фото: PrtSc/X Не престају бестијални напади ђиласоваца на најсветију српску институцију – Српску православну >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << цркву (СПЦ). Жестоку су кампању покренули на твитеру, а у хајку се укључила и тајкунска Шолакова Нова С, за коју основано можемо да сумњамо, с обзиром на то како бесрамно пљују СПЦ, да су били део Шнајдерове мреже. Неки од водећих Ђиласових јуришника, запретили су и српском патријарху да ће да га ,,склоне“ после избора 17. децембра?!
Све је то синхронизовано и са притисцима на нашу Цркву у региону, где је нападају сви наши непријатељи, од Милогораца, преко Куртија, до државе Хрватске. Сведоци смо да су се ђиласовци повезали и са проусташком милогорском Побједом, која је један од главних медијских полуга за атаке на СПЦ.
Најпре су промовисали Ђиласовог Павла Грбовића, а потом и Грбовићевог Милогорца Велибора Зејака. Управо је Зејак један од ђиласоваца који је најгласнији био у нападима на Новака Ђоковића и српске тенисере, због тога што су патриоте и воле дивне патриотске српске песме. Побједа је, такође вршила кампању и за Ђиласову резервну екипу из иницијативе ПроГлас.
Фото: PrtSc/X Врхунац богохуљења ђиласоваца, јесте објава на твитеру у којој исмевају црквене заповести које као такве трају миленијумима. У контексту предизборне кампање покушали су да исмеју старо хришћанско правило да Црква треба да поштује власт, односно да верници треба да поштују власт. Можда нису никада чули за принцип ,, подајте цару царево, а Богу Божије“ као ни за православни концепт симфоније Цркве и државе.
Док председник Вучић обилази цркве и манастире по Србији, попут Жиче и Поганова, промовише породичне и традиционалне вредности, ђиласовци се труде да унизе нашу Цркву. Неће успети, наравно, јер Црква је изнад свих нас, а камоли њих који су тако мали. Њу ни ,,врата пакла не могу надвладати“, а остаје забележена ова срамна кампања и грађани треба да знају са ким имају посла.
Srpska napredna pravoslavna crkva izdala novi kalendar za nikad težu nastupajuću 2024. pic.twitter.com/MF2Gxg8cRc
— Roman (@Roman89865438) November 24, 2023

Овакви и слични напади на Српску православну цркву уопште не изненађују. То је општепозната тактика и пракса оних којима смета српска држава, српски народ, али и Српска православна црква као крајеугаони камен идентитета и најважнија институција српског народа. Десет црквених заповести су старе таман толико колико и једна, света, саборна и апостолска – православна црква. Непознавање материје од стране мрзитеља и нападача није ништа ново.
Ова заповест која говори о поштовању ка мирским властима, али и молитви за исте, да им Бог да мудрост, снагу и знање да наш мали брод воде ка сигурној луци, та заповест није ништа ново. Свети мученици су се молили чак и за сопствене прогонитеље и мучитеље, те је стога тек бесмислено да се Српска православна црква не моли за власти наше отаџбине и матице свих Срба, тим пре јер су власти биране демократски, из главе цела народа на изборима.
Треба подсетити да су непријатељи српског народа током 90-их година успели да разоре, униште и оптуже све највредније у нашем народу. Оптужен је и осуђен цео политички и војни врх нашег народа, који је на такву жртву био спреман. Једино шта и кога наши непријатељи нису успели да осуде, је Српска православна црква и њени великодостојници. Деведесетих је на челу Српске православне цркве био живи светац, патријарх Павле, из Кућанаца, из мучене северне Славоније.
Ни тада, а ни сада, Српска православна црква није пристала да буде оруђе у рукама непријатеља на послу уништења нашег идентитета и државе. Поштовањем сопствене власти и молитвом за њих, ми се молимо за цео наш напаћени и многострадални народ, али и за нашу државу, која је једини гарант нашег опстанка као кохерентне и самосвесне целине.
Опрости им, Боже, не знају шта раде Тешко је све ово ђиласовцима да схвате, с обзиром на то да овакво здраво поимање ствари ипак захтева одређени степен моралности, духовности, образовања, ширине и патриотизма.
Молимо Бога и за њих да се некада дозову памети, па да не раде овакве ствари. Нада(ј)мо се да макар не знају шта раде, иако нисмо баш најсигурнији у то. Чињеница која се потврдила кроз векове и миленијуме, а која се изнова и изнова потврђује, јесте да кад Бог некога жели да осуди, прво му одузме памет. То сведочи и срамни твит који нас је покренуо на ову тему.
Đilasova lista je opasna za Srbiju! Tadić žestoko raskrinkao NATO opoziciju! (VIDEO)

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ово постаје забрињавајуће: Ђиласовци немају срама, настављају бруталну кампању против СПЦ (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.