Бела кућа: Став америчког Представничког дома отежава подршку Кијеву

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Nov.2023, 09:04

Бела кућа: Став америчког Представничког дома отежава подршку Кијеву

Неспремност Представничког дома америчког Конгреса да одобри захтев администрације за подршку Украјини компликује пружање помоћи Кијеву, изјавио је национални саветник за безбедност Беле куће Џејк Саливен. Фото: Pixabay/12019
„То већ утиче на нашу способност да испоручимо >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Украјини оно што им је потребно и само ће бити горе“, рекао је Саливан новинарима.

Према његовим речима, са сваком недељом кашњења САД су све мање способне да у потпуности финансирају трансфер онога што је потребно Украјини.

Саливен није навео када ће бити исцрпљена раније договорена средства за подршку Украјини, пренео је ТАСС.

Бела кућа је претходно затражила од Конгреса 105 милијарди долара за подршку Израелу, Украјини, политици САД у азијско-пацифичком региону и за друге потребе.

Представнички дом под контролом републиканаца до сада је одбијао да заједнички разматра захтев, предлажући да се помоћ Украјини разматра у одвојеним расправама.

Orban: Krajnje je vreme da Zapad nauči da se ne može živeti u lažima

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Бела кућа: Став америчког Представничког дома отежава подршку Кијеву се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.