Представници опозиције напустили седницу РИК-а

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Nov.2023, 11:40

Представници опозиције напустили седницу РИК-а

Представници опозиције напустили су седницу Републичке изборне комисије (РИК) зато то приговори на неправилности на бирачким местима које су подносили на претходним изборима нису прихваћени. Фото: Танјуг/Раде Прелић У заједничком саопштењу опозиције наведено је да примедбе >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << нису уношене у записник, већ су биле написане на посебном папиру и поред чињенице да тај папир, који је формално био саставни део записника, у огромном броју случајева нестајао.
У саопштењу су навели да су Републичка изборна комисија, Градска изборна комисија Београд и Управни суд, на основу чињенице да нема доказа да су примедбе постојале, по аутоматизму одбијали све приговоре.
Из опозиције су навели да ће у сталном саставу Републичке изборне комисије на вечерашњој седници захтевати да се на децембарским изборима примедбе уносе у сам записник и да испод њих буду потписи свих чланова бирачких одбора.
Како наводе, то је једина гаранција да ће примедбе заиста бити саставни део записника, што и Закон о избору народних посланика налаже.
У саопштењу опозиције је закључено да на састанку у радне групе РИК-а није прихваћен њихов предлог и поред указивања на неправилности на прошлим изборима.
Na Svetskom filozofskom forumu u Atini Nikola Tesla centralna tema

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Представници опозиције напустили седницу РИК-а се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.