Папа Фрања позвао на хитно заустављање сукоба у Гази

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Nov.2023, 17:00

Папа Фрања позвао на хитно заустављање сукоба у Гази

Папа Фрања позвао је данас на хитно заустављање сукоба у Гази, позивајући на хуманитарну помоћ и помоћ повређенима да би се олакшала „веома тешка“ ситуација. Pope Francis delivers his speech during the weekly general audience in St. Peter’s Square at The Vatican, Wednesday, March 15, 2023. (AP Photo/Alessandra Tarantino) „Стално размишљам о тешкој >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ситуацији у Палестини и Израелу где је много људи изгубило живот. Молим вас престаните у име Бога, прекините ватру“, рекао је, обраћајући се окупљенима на Тргу Светог Петра после недељне молитве, пренео је Ројтерс.
Он је рекао да се нада да ће бити учињено све да се избегне проширивање сукоба, да ће повређени бити спасени и да ће стићи помоћ становништву Газе, где је хуманитарна ситуација веома озбиљна.
Папа је поновио позив на прекид ватре и на ослобађање талаца које је Хамас узео током напада 7. октобра, фокусирајући се на децу, за коју је рекао да се „морају вратити својим породицама“. „Хајде да размислимо о деци, о свој деци која су укључена у овом рату, као у Украјини и у другим сукобима, њихова будућност се убија“, додао је он.
Папа Фрања је већ позвао на стварање хуманитарних коридора и рекао да је потребно решење о две државе да би се окончао рат између Израела и Хамаса.
Abas rekao Blinkenu da je neophodan „hitan prekid vatre“ u Gazi

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Папа Фрања позвао на хитно заустављање сукоба у Гази се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.