Састав „Ил Диво“ четврти пут гостовао у Штарк Арени

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Okt.2023, 08:21

Састав „Ил Диво“ четврти пут гостовао у Штарк Арени

Вокални оперски ансамбл “Ил Диво” четврти пут је гостовао у београдској Штарк Арени, у оквиру овогодишње турнеје “A New Day Tour”. Фото: Танјуг/Тара Радовановић Чланови међународног састава су три тенора Дејвид Милер (САД), Себастиан Изамбар (Француска) и Урс Билер (Швајцарска), >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << којима се на светској турнеји од прошле гоодине придружио и гост, амерички баритон Стивен Лабри.
Оперски солисти „Ил Диво“ ансамбла концерт су започели са песмом „Musica“ уз гудачки ансамбл на велико одушевљење публике.
„Дивни људи, дивна публико у Србији. Невероватно да је прошло 10 година од како се нисмо видели. Увек обожавамо да се враћамо у Београд, ово нам је четврти пут код вас. Обећавам, биће ово веома специјално вече за све нас. Уживаћемо у музици цело вече. Иначе, само да знате, мој омиљени тенисер свих времена је ваш Новак Ђоковић. Мислим да то довољно говори колико волим Србију“, веома надахнуто је говорио француски тенор Себастијан Изанбар.
На чистом српском језику „Добро вече, даме и господо“ убрзо се обратио швајцарски колега, тенор Урс Брил, на шта је добио аплауз од неколико хиљада обожавалаца у Штарк Арени. Наставили су даље са песмом баладом „Пашера“ (1994) италијанског певача Алеандра Балдија.
Након тога, амерички тенор Дејвид Милер је представио новог члана ансамбла Стивена Лабрија.
„Знате да смо, нажалост, изгубили нашег Карлоса Марина, крајем 2021. године. Како бисмо лакше пребродили тај страшни губитак, ми смо позвали Стивена Лабрија да нам се придружи на турнеји прошле године у част сећања на Карлоса. Било нам је изузетно тешко, а Стивен нам је помогао. И тако смо одлучили да он настави ову причу са нама, да од госта на концертима постане званичан члан „Ил Диво“ ансамбла“, рекао је Дејвид Милер.
Очекивано, списак песама није могао проћи без италијанског класика „Бесаме Мућо“ (1932) мексичког аутора Консуела Веласкеза.
Програм је био испуњен и хит класик песмом „Абразаме“ (1975) шпанског певача Хулиа Иглесијаса, непролазном баладом „Адагио“ (1999) коју је певала и канадско-белгијска поп кантауторка Лара Фабијан (гостовала је 2022. управо у Штарк Арени). Цела Арена је заплесала уз огроман поп рок соул хит „Ain’t No Mountain High Enough“ (1967) чувеног Марвина Геја и Тамија Терела.
Српски гост концерта је био музичар Стефан Ђоковић, пијаниста и оперски певач, који је у уводном сегменту програма на клавиру свирао одломак кантате „Carmina Burana“ немачког композитора Карла Орфа, чувено ремек дело „Adagio“, македонски традиционал „Јовано, Јованке“, и разне друге нумере.
Концерт од скоро два сата „Ил Диво“ је завршио са антологијским нумером „My Way“ (1969) славног Френка Синатреч.
„Били сте као и увек до сада, апсолутно фантастична публика вечерас. Хвала вам бескрајно, видимо се ускоро поново, сигурно пре наредних 10 година“, опростио се „Ил Диво“ од публике након успешног концерта.
Ana Brnabić: Budžet za životnu sredinu u narednoj godini 18 puta veći nego 2010. godine

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Састав „Ил Диво“ четврти пут гостовао у Штарк Арени се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.