Не бацајте кору краставца: Може вам бити корисна за многе ствари

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Okt.2023, 10:13

Не бацајте кору краставца: Може вам бити корисна за многе ствари

Кора од краставца корисна је у исхрани, хранљива је, а делотворно уклања и одређене флеке. Фото: Unsplash/Anna Teodoro Много тога што краставац чини хранљивим налази се у кори. Један велики, неољуштени краставац садржи 62 посто дневног препорученог уноса витамина К. Он је потребан за активацију >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << неких протеина укључених у процесе згрушавања крви, а није занемарљива и његова улога у метаболизму костију и других ткива.
Такође, велики краставац с ког није уклоњена кожа садржи 6% дневне вредности витамина А и 14% дневне вредности за витамин Ц, што заправо значи да је сјајан савезник при очувању здравља имуног система.
Из њега се може добити и дневна доза витамина Б, а тиамин, рибофлавин, Б6 итд. опскрбљују тело енергијом која је потребна да би функционисали срце, мозак…
Кора краставца је добра и у прехрани, али морамо пазити да буде добро опрана.
Ако, ипак, више волите огуљене краставце, треба да знате да кору не морате бацити, већ је нарендану можете мешати са сиром, сенфом, другим поврћем…
Осим тога, трик са кором краставца биће сјајан ако имате децу, па треба да уклоните траг бојица са зида, или маркера, фломастера… Све што треба јесте да спољашњом страном коре истрљате умазану површину.
Zašto je vitamin A važan za telo?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Не бацајте кору краставца: Може вам бити корисна за многе ствари се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.