Трамп подржао кандидатуру Џима Џордана за председавајућег Представничког дома

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Okt.2023, 08:43

Трамп подржао кандидатуру Џима Џордана за председавајућег Представничког дома

Бивши амерички председник Доналд Трамп подржао је данас кандидатуру републиканца из Охаја Џима Џордана за председавајућег Представничког дома који би заменио смењеног Кевина Мекартија. Фото: Wikimedia Commons/USCapitol Џордан ће бити „сјајан председник Представничког дома и има моју >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << пуну и потпуну подршку!”, навео је Трамп на друштвеној мрежи Трутх.
Трамп је изразио спремност да и сам привремено буде у тој улози и, према добро упућеном извору, разматра посету Капитол Хилу како би разговарао са републиканцима у наредним данима, пише Си-Ен-Ен.
Републиканци Џордан и Стив Скалис из Луизијане надмећу се за место председавајућег Представничког дома, за шта им је потребно 218 гласова. Представнички дом америчког Конгреса изгласао је претходно смену свог председавајућег, републиканца Кевина Мекартија, што је први такав случај у историји САД.
Иницијативу за смену Макартија покренуо је његов страначки колега Мет Гејц.
Tramp odustao od tužbe protiv Koena u kojoj je tražio odštetu od 500 miliona dolara

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Трамп подржао кандидатуру Џима Џордана за председавајућег Представничког дома се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.