Столтенберг уверен да ће Пољска наставити да војно подржава Украјину

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Sep.2023, 19:19

Столтенберг уверен да ће Пољска наставити да војно подржава Украјину

Генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг изјавио је данас да је уверен да це Пољска пронаћи начине да реши несугласице са Украјином без утицаја на војну подршку свом суседу у рату против Русије. Фото: Танјуг/AP Photo/Alexandru Dobre „Очекујем и уверен сам да ће Украјина и Пољска пронаћи >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << начин да реше та питања, а да то не утиче негативно на војну подршку Украјини“, рекао је Столтенберг у интервјуу за Ројтерс.Пољска је прошле недеље саопштила да це послати само раније договорене испоруке оружја Украјини и уместо тога да ће се фокусирати на обнављање сопствених залиха оружја.
Пољска, иначе, чланица НАТО, донедавно је била један од највећих савезника Украјине у рату са Русијом, међутим, односи између две земље су захладили након одлуке Пољске да продужи забрану увоза жита из Украјине.
U Vašingtonu sastanak visokih zvaničnika SAD i Kine

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Столтенберг уверен да ће Пољска наставити да војно подржава Украјину се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.