Кип кардинала оптуженог за злостављање уклоњена испред катедрале у Немачкој (ФОТО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Sep.2023, 11:50

Кип кардинала оптуженог за злостављање уклоњена испред катедрале у Немачкој (ФОТО)

Статуа преминулог немачког кардинала Франца Хенгсбаха уклоњена је данас са постоља испред катедрале у Есену у западној Немачкој, неколико дана пошто су у јавност доспеле оптужбе о сексуалним злостављањима од пре више деценија. Фото: Танјуг/Christoph Reichwein/dpa via AP Оптужбе против >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << кардинала Хенгсбаха, који је умро 1991. године, допринеле су да скандал о злостављањима која су чинили свештеници у Немачкој допре до жиже јавности, наводи АП.
Прошле недеље, Есенска епархија је саопштила да постоје сумње да је Хенгсбах, који је био епископ Есена 33 године, можда злостављао 16-годишњу девојчицу 1950-их када је био помоћни епископ у оближњем Падерборну.
Фото: Танјуг/Christoph Reichwein/dpa via AP Наведено је и да га је једна жена оптужила да ју је злостављао 1967, када је већ био епископ Есена. У писму парохијама објављеном у петак, садашњи бискуп Франц-Јозеф Овербек се извинио због својих грешака у поступању са оптужбама, и рекао да је чуо за једну оптужбу 2011. године и да није урадио ништа након што је Ватикан утврдио да није веродостојна.
Фото: Танјуг/Christoph Reichwein/dpa via AP “Сада морам да признам да су оптужбе погрешно процењене 2011. године и да је учињена неправда онима који су погођени“, рекао је он. У извештају који је наручила црква 2018. године, наводи се да је свештенство у Немачкој злостављало најмање 3.677 људи између 1946. и 2014. и да је више од половине жртава било млађе од 13 година, а скоро трећина су били дечаци који су певали у цркви и помагали свештеницима.
Letelica NASA-e sa uzorkom tla asteroida sletela na Zemlju

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кип кардинала оптуженог за злостављање уклоњена испред катедрале у Немачкој (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.