Ј. Кореја: Русија треба одмах да обустави проширење војне сарадње са С. Корејом

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Sep.2023, 13:33

Ј. Кореја: Русија треба одмах да обустави проширење војне сарадње са С. Корејом

Јужнокорејско министарство спољних послова саопштило је данас да Русија треба одмах да обустави активности за проширење војне сарадње са Северном Корејом и најавило да ће, у супротном, предузети оштре акције. Фото: Танјуг/Vladimir Smirnov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP Заменик министра спољних >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << послова Јужне Кореје Чанг Хо-џин позвао је руског амбасадора у Сеулу Андреја Кулика на разговор током којег је апеловао на Русију да одмах обустави потезе за проширење војне сарадње са Северном Корејом и да се придржава резолуција Савета безбедности Уједињених нација, наводи се у саопштењу.
Истиче се да је Чанг рекао да ће Сеул, у координацији са међународном заједницом, оштро реаговати на све активности које представљају претњу за безбедност Јужне Кореје. Севернокорејски лидер Ким Џонг-Ун састао се прошле седмице, током посете Русији, са руским председником Владимиром Путином на космодрому Восточни у руској Амурској области, што је изазвало забринутост да би Пјонгјанг могао да почне да испоручује оружје Русији за рат у Украјини, пренео је Ројтерс.
Letonija zatvorila jedan od dva granična prelaza sa Belorusijom zbog imigracija

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ј. Кореја: Русија треба одмах да обустави проширење војне сарадње са С. Корејом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Povezane vesti

Асад ове недеље путује у Кину на самит са Сијем

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Sep.2023

Сиријски председник Башар Ал-Асад отпутоваће у четвртак у Кину на билатерални самит са кинеским колегом Си Ђинпингом, саопштило је данас председништво у Дамаску. Фото:...

Nastavak na GradskeInfo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.