Немачка није променила став у вези визне либерализације за такозвано Косово

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Sep.2023, 12:07

Немачка није променила став у вези визне либерализације за такозвано Косово

Немачка влада саопштила је данас да није променила званични став и да подржава одлуке Савета Европске уније о визној либерализацији за такозано Косово. Фото: Танјуг/AP Photo/Michael Sohn, File „Став Немачке остаје непромењен: Подржавамо одлуке Савета Европске уније о либерализацији виза >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << “, рекао је портпарол немачке владе за Репортери, у одговору на питања да ли ће до либерализације доћи 1. јануара 2024. и да ли ће можда бити одложена због застоја у дијалогу Београда и Приштине.
Савет Европске уније је 9. марта одлучио да такозваном Косову да „зелено светло“ за безвизно путовање у шенгенски простор. Председник Француске Емануел Макрон наговестио је да може доћи до промене визне политике у случају да Приштина покаже неодговорност према дијалогу и ситуацији на северу КиМ.
Француски председник је рекао да такав став дели са Немачком и да ће пажљиво пратити ситуацију по овом питању и у вези региона Западног Балкана уопште.
Skupština nastavila rad, na dnevnom redu izbor ministra privrede

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Немачка није променила став у вези визне либерализације за такозвано Косово се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.