Трамп рекао да није крив за покушај поништавања резултата избора у Џорџији

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Sep.2023, 07:12

Трамп рекао да није крив за покушај поништавања резултата избора у Џорџији

Бивши амерички председник Доналд Трамп изјаснио се данас да није крив по оптужници за наводни покушај поништавања резултата избора 2020. године у савезној држави Џорџији. Фото: Танјуг/AP Photo/Alex Brandon То значи да Трамп неће морати да се појави на саслушању које је судија Вишег суда >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << округа Фалтон Скот Мекафи заказао за следећу недељу, преноси АП.
Трампови адвокати су затражили од судије да случај бившег председника одвоји од оптужених који су тражили брзо суђење.
Једном од оптужених је већ заказано суђење за 23. октобар.
Дати бившем председнику мање од два месеца да припреми одбрану против оптужнице од 98 страница „представљало би кршење уставном загарантованог права председника Трампа на правично суђење“, рекао је Трампов адвокат Стив Садоу. Бивши председник и још 18 других оптужени су раније овог месеца по оптужници од 41 тачке у којој је описана наводна шема да се поткопа воља гласача у Џорџији где је победио Џо Бајден.
Против Трампа су ове године подигнуте четири оптужнице, од којих се две односе на наводни покушај да се пониште резултати претходних председничких избора.
Taker Karlson: Tramp bi mogao da bude ubijen

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Трамп рекао да није крив за покушај поништавања резултата избора у Џорџији се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.