Одржан састанак радне групе у вези система обавештавања о нестанку малолетника

Izvor: GradskeInfo.rs, 31.Avg.2023, 14:45

Одржан састанак радне групе у вези система обавештавања о нестанку малолетника

Државни секретар Министарства унутрашњих послова Данило Стевандић одржао је данас састанак радне групе за увођење система за хитно обавештавање јавности о нестанку малолетног лица, на коме су размотрени до сада предузети кораци на успостављању овог система који ће у Србији >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << носити назив „Пронађи ме“. Фото: Танјуг/ОМК МУП Републике Србије Стевандић је истакао да је МУП израдио Инструкцију о поступању полицијских службеника у случају пријаве нестанка малолетног лица и начину хитног обавештавања јавности, која дефинише јасне и прецизне кораке активирања и функционисања система, саопштили су из МУП-а.
У сарадњи са Министарством информисања и телекомуникација и Канцеларије за информационе технологије и електронску управу Владе Републике Србије, како је указао, почео је рад на изради платформе за хитно обавештавање јавности. Стевандић је прецизирао да би грађани о нестанку малолетног лица, према до сада договореним критеријумима, требало да буду обавештавани путем СМС поруке, прекидом телевизијских и радио емисија, као и кајронима на ауто-путу, аеродромским, аутобуским и железничким станицама.
Државни секретар је још једном подвукао важност међуресорне сарадње свих учесника овога процеса како бисмо за резултат имали ефикасан систем и захвалио се свим члановима радне групе на досадашњем залагању. У саставу радне групе за увођење система „Пронађи ме“, коју је фебруара ове године, формирао министар унутрашњих послова Братислав Гашић, су били представници више ресорних министарстава, Центра за несталу и злостављану децу и удружења „Астра“, закључено је у саопштењу МУП-а.
Vučić ručao sa radnicima, zahvalio im na odgovornom radu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Одржан састанак радне групе у вези система обавештавања о нестанку малолетника се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.