Алибаба представио два нова АИ модела, разумеју значење слика

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Avg.2023, 15:50

Алибаба представио два нова АИ модела, разумеју значење слика

Компанија Алибаба представила је два нова модела на бази вештачке интелигенције (АИ), за које наводи да могу да разумеју значење слика и да воде комплексније разговоре него претходни производи ове компаније. Фото: Pixabay/Perryfeng2626 Кинески технолошки гигант је саопштио да ће два >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << нова модела, Квен-ВЛ (Qwен-ВЛ)и Квен-ВЛ-Чет (Qwен-ВЛ-Цхат), бити отвореног кода, преноси ЦНБЦ.
Истраживачи, академици и форме на целом свету ће моћи да користе ове моделе да би креирали сопствене АИ апликације, што представља уштеду времена и ресурса.
Алибаба је рекла да Квен-ВЛ може да одговори на отворене упите у вези са различитим сликама и да генерише натписе слика.
Квен-ВЛ-Чет служи за „сложенију интеракцију“, тврди Алибаба, наводећи да овај модел може да пише приче и креира слике на основу фотографје коју унесе корисник, а Алибаба је показао његове могућности убацивањем слике знакова који се користе у болницама.
Квен-ВЛ-Чет је успео да одговори на питања на ком спрату се налази одређено одељење болнице само на основу интерпретације слике конкретног знака.
Hajneken napustio Rusiju, prodao svoje pivare za jedan evro

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Алибаба представио два нова АИ модела, разумеју значење слика се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.