Трудо: Док пожари бесне у Канади Фејсбук ставља профит изнад безбедности људи

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Avg.2023, 10:38

Трудо: Док пожари бесне у Канади Фејсбук ставља профит изнад безбедности људи

Канадски премијер Џастин Трудо оптужио је компанију Фејсбук да током ванредних ситуација изазваних сезоном незапамћених пожара у Канади, ставља профит изнад безбедности људи. Фото: Танјуг/Darren Calabrese/The Canadian Press via AP Компанија Мета, матична фирма Фејсбука и Инстаграма, најавила >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је раније овог лета да ће одржати обећање и блокирати на својим платформама информативне садржаје из Канаде због новог закона који захтева да овај технолошки гиганти плаћа издавачима чије линкове користи или обавља друге пренамене њихових садржаја на мрежи, преноси АП.
Пожари који бесне у Канади приморали су десетине хиљада људи да напусте своје домове и угрозили су градове попут Јелонајфа, главног града северозападних територија, док је око 30.000 људи из провинције Британска Колумбија добило наредбу да се евакуише.
„Управо сада, у ванредној ситуацији када су ажурне локалне информације важније него икад, Фејсбук ставља корпоративни профит испред безбедности људи“, рекао је Трудо на конференцији за новинаре у Корнволу на острву Принца Едварда.
Prigožin: Vagner čini Afriku slobodnijom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Трудо: Док пожари бесне у Канади Фејсбук ставља профит изнад безбедности људи се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.