Кулеба: Столтенберг и Украјина имају исти став, нема трговине украјинским територијама

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Avg.2023, 12:30

Кулеба: Столтенберг и Украјина имају исти став, нема трговине украјинским територијама

Министар спољних послова Украјине Дмитро Кулеба изјавио је да генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг има јасан и исти став као Кијев о томе да не може бити никакве трговине украјинским територијама. Фото: Танјуг/AP Photo/Efrem Lukatsky „Председник је више пута комуницирао са генералним >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << секретаром Столтенбергом, ја са њим одржавам веома блиске односе и уверавам вас да је став генералног секретара апсолутно јасан и потпуно исти као став Украјине – не може бити трговине украјинским територијама“, рекао је Кулеба, преноси Интерфакс Украјина.
Према Кулебиним речима, владе других земаља не убеђују Украјину „да преда територије“, али има „гласова“ стручњака и новинара да Украјина наводно треба да учини уступке.
„Али, јасно видим тренд да се са сваком победом Украјине у дипломатској арени или на фронту, ови гласови одмах утишају… Што више побеђујемо, то су ти гласови тиши“, нагласио је Кулеба. Шеф кабинета генералног секретара НАТО-а Стијан Џенсен изјавио је да би Украјина могла да постане чланица Алијансе у замену за уступање дела територије Русији.
Џенсен се касније извинио због тог коментара, наводећи да је његова изјава била део шире дискусије о могућим будућим сценаријима у Украјини и да није требало да то кажем на тај начин. „То је била грешка“, рекао је он, а преноси Гардијан.
Evakuacija 20.000 stanovnika zbog požara na severozapadu Kanade

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кулеба: Столтенберг и Украјина имају исти став, нема трговине украјинским територијама се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.