Да ли сте се икада запитали да ли уобичајене боје пасте за зубе имају неке везе са заставом Србије?

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Avg.2023, 18:01

Да ли сте се икада запитали да ли уобичајене боје пасте за зубе имају неке везе са заставом Србије?

Да ли сте знали да свака боја ваше пасте за зубе има свој посебан састојак који учествује у одржавању хигијене зуба? Фото: Pixabay/stevepb Следећи пут када посетите продавницу, погледајте колико врста, укуса и боја паста за зубе постоји.
Иако већина нас на крају купи класичну пасту >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << за зубе са три боје, ми заправо не знамо предности и сврхе сваке боје.
Из неког разлога, чак се ни компаније за пасте за зубе не труде да нам то објасне, али истина је да свака боја у вашој туби пасте за зубе има различите састојке који раде различите ствари.
И док се у народу верује да црвена боја на застави Србије представља крв проливену за земљу, плава слободу и бескрај коме се тежи, док бела представља мајчино млеко које храни јаку српску децу.
Када причамо о пасти за зубе значење боја има сасвим другу симболику. На пример, бели део пасте за зубе садржи супстанце које уклањају плак и као резултат тога избељују зубе.
Црвена боја обично садржи виталне елементе за правилну негу десни, а плави део садржи антимикробне компоненте и компоненте које освежавају дах.
Овакав изглед пасте није неопходан и нису све пасте обојене исто, али свака садржи неопходне компоненте за одржавање здравља зуба и десни.
Главни састојци пасте су: абразиви (25-60%) састојци (20-40%) вода (15-50%) боја (до 3%) детерџенти (до 2%) везива (до 2%) ароматичне супстанце (до 1,5%) конзерванси стабилизатори слатке супстанце профилактички агенси (као што је флуорид) лековите супстанце  Sve blagodeti šafrana

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Да ли сте се икада запитали да ли уобичајене боје пасте за зубе имају неке везе са заставом Србије? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.