РТС поново лаже: Срамно извештавање Јавног сервиса Србије поводом трагедија у Бачкој Паланци (ВИДЕО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Avg.2023, 11:40

РТС поново лаже: Срамно извештавање Јавног сервиса Србије поводом трагедија у Бачкој Паланци (ВИДЕО)

РТС преноси лажне вести о несрећама у Бачкој Паланци током којих су настрадали дечак и деда.
Јавности је познат случај страдања дечака и старијег човека у Бачкој Паланци, где су обојица страдала од последица >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << струјног удара.
РТС је преносио лажне вести у вези са овим случајем, па је тако 02.08. објављен текст насловљен „Деда и унук у Бачкој Паланци страдали од струје у размаку од неколико дана, проблем са кабловима пријављиван 27 пута“.
Тврдња РТС је да су дечак и старији мушкарац заправо унук и деда, те да су страдали на истом месту у размаку од неколико дана. Они такође тврде да „Електродистрибуција Србије“ није санирала проблеме са кабловима ни након 27 пријава од стране грађана.
Ипак, чињенице су нешто другачије. Дечак је погинуо 31.07. у Доситејевој улици испред броја 38, а старији човек у улици Цара Лазара 220, у ноћи 21. јула.
Фото: PrtSc/Србија данас Дакле, јасно је да се две трагедије нису догодиле на истом месту, већ су се догодиле на два различита места и то на различитим крајевима града.
Са друге стране дечак и мушкарац јесу у родбинској вези, али нису унук и деда, већ су повезани рођачком линијом са мајчине стране страдалог дечака.
У вечерњим часовима 19. и 21. јула биле су велике олује које су причиниле огромну материјалну штету.
ЕДС је имала више хиљада пријава након олуја 19. и 21. који су у преко 90 одсто случајева саниране. Комплетна механизација Електродистрибуције Београд је била у Бачкој Паланци, а радници су даноноћно радили на санирању последица стравичних олуја.
РТС је оптужио „Електродистрибуцију Србије“ за необезбеђене проводнике, али ни то није истинито. На месту несреће пронађени су проводници Електродистрибуције Србије и Јавне расвете Бачке Паланке који су у надлежности ЈП Стандард Бачка Паланка. Увиђајем је утврђено да су проводници ЕДС у моменту трагедије били на 3 метра изнад земље, док су на земљи били проводници ЈП Стандард који су се нажалост обмотали дечаку око ноге, услед чега је и дошло до трагедије.
Такође, није постојало 27 пријава, већ су у систему диспечерског дневника забележне 2 пријаве.
О незапамћеним трагедијама које су задесиле Бачку Паланку и узнемириле грађане неопходно је истинито и објективно извештавати, у чему је РТС подбацио. Због пијетета према жртавама важно је показати емпатију и проверити информације пре објављивања, јер, овакво, најблаже речено неистинито извештавање, не доприноси решавању проблема већ само продубљује бол породица настрадалих.
Oluja – završna faza hrvatskog genocidnog projekta (VIDEO)

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак РТС поново лаже: Срамно извештавање Јавног сервиса Србије поводом трагедија у Бачкој Паланци (ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.